Therapie in Ede

Een behandeling op maat

Voor de meeste klachten, vragen en problemen bestaan meerdere methodes. De ene is niet beter dan de andere – ze verschillen meer in stijl dan in succes. Welke methode, of deel van een methode, we gaan gebruiken hangt van jou af. Wat past het beste, in welke werkstijl voel je je het beste thuis?

Ik zal altijd een mix maken van verschillende stijlen gebruiken, om bij die behandeling te komen die voor jou het meest succesvol zal blijken. Geen twee cliënten zijn gelijk en daarom zijn ook geen twee behandelingen gelijk. Een behandeling op maat, daar streef ik naar.

Jouw verhaal

De eerste keer dat je bij mij komt nemen we de tijd voor jouw verhaal. Je krijgt uitgebreid de gelegenheid te vertellen wat er speelt. Dat kan moeilijk zijn, vooral als je jouw probleem nog nooit echt onder woorden gebracht hebt. Als je er niet helemaal uitkomt, help ik je de woorden te vinden om het zo precies mogelijk te vertellen.

Ik zal in de eerste sessies je vraag proberen te concretiseren. Onder andere door de motivatie te onderzoeken (waarom nu?). Op die manier zullen we gaandeweg doelen voor de therapie stellen. Waar wil je naartoe? Ik help je heldere doelen te formuleren en samen gaan we na of ze ook haalbaar zijn. Daarnaast is de eerste afspraak vooral ook een kennismaking. Naast dat jij over jezelf vertelt probeer ik zoveel mogelijk mijn stijl van werken te laten zien.

Therapie Ede: een weg van persoonlijke groei

Na die eerste sessie nemen we nog één of twee afspraken de tijd om precies te achterhalen waar het nou precies aan ligt en wat je wilt bereiken. Die tijd gebruik ik ook om jou zo goed mogelijk te leren kennen. Je weg uit deze situatie is een weg van persoonlijke groei. Die kan ik je niet opleggen, we ontwikkelen (of herontdekken) datgene wat je al in je hebt. Jij werkt zelf aan die groei. Ik stimuleer je, houd je een spiegel voor, help je inzien wat vaste patronen zijn in je leven. Zo ontwikkelt zich een behandeling op maat, waarbij ik in- en aanvul wat jij nodig hebt.

In die eerste sessies behandelen we jouw waarden – dat zijn de grote belangrijke dingen in je leven. Die misschien niet op dagelijkse basis een rol spelen, maar waar je het uiteindelijk allemaal wel voor doet. Waar je naar wilt leven. Die waarden vertalen we naar concrete doelen, die we inschatten op effect en haalbaarheid. Uiteindelijk formuleren we de strategie waarmee we die doelen zullen bereiken.

Zo groei je stap voor stap naar een nieuwe situatie. Maar dat niet alleen, je leert ondertussen veel van jezelf en wat je allemaal kunt. Daar heb je nog lang nadat de behandeling afgerond is heel veel aan.

Meer weten over therapie?

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht voor therapie bij Psycholoog Ede. Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links:

Contact met Psycholoog Ede

Heb je een vraag over jouw klacht, over de behandeling, of de psycholoog? Bel met praktijk Psycholoog Ede – 0318 – 700 637 – Wat je vraag ook is, je krijgt altijd een goed advies. Mijn praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Stuur je liever een bericht, vul dan het contactformulier in.