Wat kan Psycholoog Ede voor je doen?

Als psycholoog help ik je op het moment dat je er zelf even niet meer uit komt. Nu zijn er veel mensen die dat doen: doktoren, leraren, specialisten, hypotheekadviseurs en automonteurs. Allemaal voorbeelden van deskundigen die je om hulp vraagt op het moment dat je met een probleem zit dat je niet alleen aan kan. Maar, met een psycholoog werkt het nét even anders.

Het onderwerp van de hulp is je innerlijk. Je kunt het niet zien, je kunt het niet aanraken, je kunt er niet even het oliepeil van checken. De enige manier om iets voor je innerlijk te doen is via jou. Jij bent als enige in staat om jouw innerlijk te veranderen en daarmee je klacht of probleem op te lossen.

Twijfel

Het is goed mogelijk dat je twijfelt of je nou wel of niet een psycholoog nodig hebt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jouw gevoelens, emoties of gedrag wel écht een probleem zijn. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt en dus maar moeilijk een vergelijking kunt maken.

Daar gaat het nu net om. Jij bent het enige meetlat waarlangs je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. Daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. Als je vast zit, zit je vast. Als je pijn hebt, heb je pijn. En als dat zo is, dan moet je er wat aan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog, met mij.

Ik wil je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de twijfel of je wel naar een psycholoog moet. Ga, want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant. Als je er niks aan doet gaat het van kwaad tot erger.

Geloof in je eigen kracht

Psycholoog Ede werkt vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. Sterker nog, dat je de meeste vaardigheden al een keer hebt gebruikt. De psycholoog ‘doet’ niet veel meer dan je laten zien wat je verhaal inhoudt, waar bepaald gedrag vandaan komt, en hoe je patronen kunt doorbreken.

Voor veel mensen zijn zulke gesprekken in het begin heel confronterend. Je krijgt jezelf te zien. Ik zet op die manier processen van inzicht aan, je begrijpt meer van jezelf, je leert wie je kunt zijn. Kortom je leert roeien met de riemen die je hebt. Deze manier van therapie helpt je om op basis van inzicht, nieuw gedrag te ontwikkelen. Het resultaat is dat je vrijer en met meer plezier in je dagelijks leven verder kunt gaan.

Contact met Psycholoog Ede

Heb je een vraag over jouw klacht, over de behandeling, of de psycholoog? Bel met praktijk Psycholoog Ede – 0318 – 700 637 – Wat je vraag ook is, je krijgt altijd een goed advies. Mijn praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Stuur je liever een bericht, vul dan het contactformulier in.