Met welke psychologische klachten ga je naar de psycholoog?

Bel en vertel

Er zijn veel klachten met een psychische basis; van oververmoeidheid en dwanggedachten tot stress op het werk en een vastzittende relatie. Ik hanteer als vuistregel dat mijn cliënten niet precies hoeven te weten wat hun klacht is, voordat we aan een behandeling kunnen beginnen. En daarnaast dat het hebben van een klacht reden genoeg is om eens met een psycholoog te gaan praten.

Soorten klachten

Grofweg zijn de verschillende soorten psychische problemen te verdelen in de volgende categorieën:

  • Vast zitten
    zijn veel cliënten die het gevoel hebben ‘vast te zitten’. In hun werk, in een relatie of in zichzelf. Er zit geen beweging meer in, het lijkt wel alsof alles vast zit in bepaalde patronen en het lukt je maar niet om daar uit te breken.
  • Bang zijn
    groot aantal klachten heeft te maken met angsten. Bang zijn om te falen, bang dat er dingen gebeuren of bang voor reacties van anderen. In sommige gevallen zijn de angsten heel concreet en durf je bepaalde zaken echt niet meer te doen.
  • Pijn hebben
    zijn veel dingen die pijn doen. Verlies van dierbaren, maar ook het verlies van een baan, een scheiding, je kinderen minder zien. Grote teleurstellingen kunnen ook aanvoelen als groot verlies. Die pijn kan je leven bepalen.

Of zomaar…

Een grote groep mensen zit gewoon niet lekker in hun vel. Ze piekeren, liggen wakker, zijn huilerig. Het gaat allemaal wel, maar het voelt niet goed. Beetje bij beetje lijkt het erger te worden. Tegelijkertijd vragen ze zich af of ze zich niet aanstellen.

En dan zijn er nog duizenden dingen die niet in een paar woorden te vatten zijn. Het kan daarom ook zo zijn dat jouw klacht of probleem niet in één van deze profielen te plaatsen is. Wil je weten of ik ook iets aan jouw klacht kan doen? Neem dan gerust contact met me op, dan kan ik je veel beter helpen.

Direct een afspraak maken

Wil je meer weten over psychologen in Ede, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel ons even voor een afspraak. Bel ons op 0318-700637 wij kunnen je bijna altijd helpen aan de juiste hulp!