Psycholoog Ede

Over mij – Arjaan Hijmans van den Bergh

Meer dan geluk

Wat ik een mooie uitspraak vind is deze: There is more to life than being happy. Hij is van een Emily Esfahani Smith, zij is een Amerikaans-Iraanse psycholoog en schreef het prachtige boek  The power of meaning (De kracht van betekenis), deze quote van haar gebruik ik graag.

Geluk nastreven in het leven is mooi, maar zinloos. Het kan juist zorgen voor verslaving en frustraties als het even niet meezit. Je kunt je beter richten op een leven wat voor jou de moeite waard is en betekenis. Het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit draagt bij aan een gelukkiger leven. Door de flexibiliteit ben je beter in staat om de normen en waarden die jij belangrijk vindt te leven. Door dit leven zul je merken dat geluk vanzelf kan komen, zie het dan als een extraatje.

Welke klachten

Ik werk met verschillende therapievormen, welke ik gebruik is afhankelijk van de hulpvraag. Ik probeer te werken vanuit een positieve benadering bij klachten zoals rouw, werkgerelateerde problematiek, burn-out en somberheid. De positieve insteek komt uit de levenslooppsychologie, daarnaast gebruik ik ook elementen uit CGT (cognitieve gedragstherapie), Narratieve therapie en ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Een behandeling van de klacht is altijd maatwerk afgestemd op jou als persoon en bespreken we tijdens het intakegesprek.

Contact met Psycholoog Ede

Heb je een vraag over jouw klacht, over de behandeling, of de psycholoog? Bel met praktijk Psycholoog Ede – 0318 – 700 637 – Wat je vraag ook is, je krijgt altijd een goed advies. Mijn praktijk is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 20.30 en op vrijdag tot 17.30. Stuur je liever een bericht, vul dan het contactformulier in.