Negatief zelfbeeld bij Psycholoog Ede

Bij een negatief zelfbeeld gaat het om een verstoorde balans tussen zelfvertrouwen en kritisch naar jezelf kijken. Je hebt beide nodig om een bewust en gezond leven te lijden en lekker in je vel te zitten. Maar zodra je merkt dat je kritisch bent over bijna alle aspecten van wie jij bent, of dat je twijfelt bij elke keuze die je maakt, moet je gaan opletten. Misschien heb je last een negatief zelfbeeld.

Domino-effect

Een negatief zelfbeeld kan verstrekkende gevolgen hebben. Voor je het weet zit je vast in een viceuze cirkel die je alsmaar slechter over jezelf doet denken. En voor je het weet durf je niks meer, en bevestig je daarmee de angsten waar je (onterecht) al tijden mee rondliep. Je kunt niets meer goed doen en je deugt nergens meer voor. Nou, kom daar nog maar eens uit.

Je hebt de eerste stap gezet

Van jezelf inzien dat je in zo’n neerwaartse spiraal zit is de eerste en belangrijkste stap. Waarschijnlijk begrijp je ook van jezelf dat je gedachten een eigen leven aan het leiden zijn en dat je dingen van jezelf vindt die waarschijnlijk niet kloppen. Maar ja, het snappen is één, er iets aan kunnen doen…

Doorbreek de negatieve spiraal

Ik help je het patroon te doorbreken. Zodat je op eigen kracht leert opnieuw te zien wat je wel kunt, waar je talenten liggen en wat je mogelijkheden zijn. Zo ervaar je beetje bij beetje een nieuwe versie van jezelf, die er altijd al was, maar was ondergesneeuwd in herhaald doemdenken over jezelf.

Perspectief

Bij Psycholoog Ede leer je nieuw perspectief te vinden. Jezelf met redelijkheid te zien, en te leren dat zo’n ‘beeld’ een reflectie is van denkpatronen in plaats van de werkelijkheid. De zwaarte kan dan van je leven vallen, het moeten, de continue druk van jou te zijn. Je zult merken dat je je al snel beter gaat voelen.

Direct een afspraak maken

Wil je meer weten over psychologen in Ede, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel ons even voor een afspraak. Bel ons op 0318-700637 wij kunnen je bijna altijd helpen aan de juiste hulp!